Eenvoud in de keuken en toch veel variatie: zo doe je het

Ben je een echte levensgenieter, maar heb je geen zin om urenlang in de keuken te staan voor het bereiden van jouw maaltijden? Na een lange werkdag kijk je er vaak tegenop om ook nog voor gezond eten te zorgen. Terwijl het wel een vereiste is om gezond te blijven en jouw lichaam voldoende energie te geven om werkzaamheden weer vol te houden. Je kan dan voor goede voorverpakte maaltijden van bijvoorbeeld fuelyourbody.nl kiezen. Maar hoe breng je dan toch voldoende variatie aan terwijl je van de eenvoud geniet?

Een goede basis voor de maaltijden

Het begint allemaal bij de keuzes die je maakt met de maaltijden. Er bestaan een groot aantal mogelijkheden, die allemaal andere ingrediënten bevatten. Iedere optie kan weer een andere variatie aan ingrediënten met zich meebrengen. Denk aan de maaltijden met quinoa, volkoren pasta en zilvervliesrijst. Deze ingrediënten zijn voedzaam en bieden een goede basis voor een grote smaakvariatie. Ga daarbij ook voor een proteïne boost. De eiwitten zijn nodig om jouw spieren op te bouwen en te laten herstellen na het uitvoeren van zware werkzaamheden of een trainingssessie.

Groenten, noten en zaden toevoegen

Je kan meer variatie aanbrengen in de smaken door te kiezen voor een groot aantal groenten. Iedere groente heeft weer een geheel andere smaak en kan ook weer te combineren zijn met andere ingrediënten. Combineer bijvoorbeeld met paprika, spinazie, broccoli en wortels om jouw maaltijden te voorzien van een nieuwe smaaksensatie. En vergeet ook de noten en zaden niet. Deze zijn er niet alleen voor de textuur, maar ook voor extra smaak en een dosis gezonde vetten. Jouw lichaam krijgt de boost die nodig is om goed te kunnen functioneren en jij geniet weer van meer variatie in de maaltijden die je op tafel zet.

Sauzen en kruiden voor nieuwe smaakbelevingen

Wanneer je nog meer wilt bereiken met jouw maaltijden, zonder dat het jou veel moeite kost, kan je kiezen voor sauzen en kruiden. De maaltijd pakketten die je in huis kan halen zijn daarom ook voorzien van de ingrediënten waarmee je jouw avondeten helemaal pimpt. Als je bijvoorbeeld een basis van rijst hebt gemaakt, dan kan je een sojasaus toevoegen voor een Aziatische twist. Met een salade is een heerlijke dressing weer een verstandige keuze. Door te experimenteren met de kruiden zorg je voor een geheel nieuwe ervaring en is geen enkele voorverpakte maaltijd meer saai.

Experimenteren met texturen voor afwisseling

Als laatste kan je ervoor kiezen om meer te gaan experimenteren met texturen. Je bent vaak geneigd om hetzelfde te kiezen, omdat je hier de texturen al van kent. Na verloop van tijd heb je uitsluitend dezelfde maaltijd pakketten in huis gehaald. Kies daarom eens voor een geheel andere textuur die je normaal gesproken niet zou nemen. Of ga voor een extra toevoeging die net dat beetje krokant toevoegt. Zo zorg je ervoor dat jouw maaltijden niet gaan vervelen en je toch niet lang in de keuken staat. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *